INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

Listverk, Litt om listverk

Prikken over i’en

Å velge riktig listverk til en panelt vegg er viktig. Noen vil sammenligne det med å velge riktig felger til bilen eller den perfekte vesken til antrekket.

Vi anbefaler alltid å bruke karmlist, fotlist og taklist i samme listverksserie. Det gir et helhetlig og stilfullt inntrykk.

For å få en flott overgang mellom karm- og fotlist, anbefaler vi å bruke kloss, eller å skråskjære listene slik at overgangen blir harmonisk. Vi anbefaler også å bruke hjørneklosser i taket dersom taket skråner.

Vi som jobber med tre setter pris på et interiør hvor panel og listverk harmonerer. Til hver av panelene har vi derfor dristet oss til å foreslå et listverk som vi mener vil fremheve panelen. Dette bør selvsagt sees i sammenheng med listverket i resten av huset.

Vår listverksanbefaling til Bukkebrun:

Hvite brede lister med en enkel profil blir lekkert mot denne panelen. Den hvite kontrasten vil fremheve både struktur og farge og gi en spennende og litt dempet effekt.

Listverksserien Antikk, hvitmalt, vil være flott. Antikk er en staselig og tradisjonell list med fine detaljer, som gir vinduet eller døren identitet.

Vår listverksanbefaling til Setergrå:

Til Setergrå har vi laget en egen listverksserie i beiset utførelse. Vi valgte serien Barokk. Den flate fronten gir et rolig inntrykk og fremhever strukturen i treet når den blir beiset. Samtidig gir den enkle profilen på hver side av listen en myk og elegant overgang til vegg og tak.

Velger du Barokk Setergrå får du et listverk som vil gå ton-i-ton med panelet og en tidløs følelse av «alltid å ha vært der».

Listverksserien Barokk har en diskret bøy (staff) i sin profil, som gir assosiasjoner til den tidstypiske kledningen med samme navn.

Vår listverksanbefaling til Bekkeblå:

Til Bekkeblå ville vi valgt en hvitmalt listverksserie, eventuelt gulvlister i eik om du har eikegulv.

Uavhengig av om Bekkeblå skal settes opp på en hytte ved fjorden eller bekle en enkel soveromsvegg, vil seriene Klassisk og Tradisjon passe godt til denne panelen.

Begge er klassiske profiler som kan brukes til de fleste interiørstiler. De vil bidra til å fremheve rommet uten at andre detaljer blir borte.

Vår listverkanbefaling til Trollhvit:

Til panelet Trollhvit passer både den listverksserien vi har laget til Setergrå – en beiset Barokk – og en helt hvit list. Det kommer an på om du ønsker å fremheve det mørke eller det lyse i panelet.

Trollhvit kan rammes diskret inn med den uprofilerte serien Enkel, men tåler også den svulstige og kraftige Eksklusiv. Utseendet på dører og vinduer blir avgjørende i dette valget.

 

  • Taklist med hjørnekloss
  • BekkeblåListverksserien Klassisk
  • Dekorert karmlist
  • BukkebrunListverksserien Antikk
  • Fotlist med fotkloss
  • SetergråListverksserien Tradisjon
  • Karmlist med hjørnekloss
  • Taklist mot fliser
  • Taklist med hjørnekloss
  • TrollhvitListverksserien Enkel
Php Slide Show by WOWSlider.com v3.8

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.