INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

Brukere, Inspirasjonskilder, Tips og råd

Inspirerende referanseprosjekter

Hytte i Uvdal:

I denne hytta er det satt opp liggende Setergrå panel med hvite lister og hjørnekasser av splittede panelbord.

«Vi bygger på en ny del mot den opprinnelige delen som er fra ca 1920! Vi valgte hvitlasert fra dere i taket og Setergrå på veggene. Lister mot gulv, tak og rundt vinduer er hvite. Synes det ble veldig bra. Synes også de har fått til fine detaljer i hjørner etc. Ser at det er litt fargeforskjell i panel men synes det bare gir liv og bryter litt opp. Mer overraskende var det at det var forskjell i strukturen – noen bord var nesten glatte!

Vi er så fornøyd med resultatet at jeg kunne sittet og sett på det hele helgen, men det har man jo ikke tid til om det skal bli ferdig til påske :-)»

– Jens Petter Kolberg, Oslo

Vegg

Ny og gammel vegg

Vegg tak og karm

Hytte i Bamble:

På denne hytta på Valle i Telemark er det satt opp liggende Trollhvit på veggene og børstet Skygge Skrå beiset med Setergrå i taket. Dette er kombinert med malte flater og panel og hvitt listverk.

Panel i taket

Trollhvite vegger

Tapet og panel

Soverom og walk-in garderobe:

På dette soverommet er det brukt liggende Setergrå på vegg, som sengegavl og i garderoben.

«Vi fant panelet på nettisidene deres og falt pladask for det værslitte preget panelet hadde. Vi er særdeles fornøyd med valget av panel, særlig siden vi har klart å gjøre det hele litt mer «gammelt» ved å blande dimensjonene ved montering. Føler at det gir litt mer liv til veggene. Når panelet tørker håper vi på glipper som vil forsterke dette uttrykket ytterligere! Konklusjonen er enkel: Vi er veeeeeldig fornøyd med produktet :) »

– Kenneth Hansen, Sandnes

Soverom

Garderobe

Walk-in garderobe

Fiskekjelke:

Man kan lage mye flott av restebord!

Restebord kan brukes kreativt – som her til en fiskekjelke for isfiske! Her er det brukt konstruksjonsvirke og panelbord til å snekre kjelke med sitteplass og plass til oppbevaring. På setet er det festet et isolerende lag isopor og det ubehandlede treet er i etterkant beiset med Bekkeblå. Kjelken har naturligvis også meier og tau!

Fiskekjelke

Kjelke med skap

Kjelke med skap

Soverom i moderne funkishus:

På dette soverommet er det satt opp liggende strukturbørstet Setergrå panel med en enkel hvit fotlist.

Paret ønsket en kontrastvegg i sitt nye funkishus. De ønsket seg noe stilrent og kult, samtidig som det skal være «varmt» nok til å ha på soverom som ellers har hvitmalte gipsvegger.

«Panelet var av høy kvalitet og not/fjær gikk lett i spor. Fin å jobbe med som igjen gir pent resultat. Den ferdige behandlingen er mye jevnere og penere enn panel jeg selv har beiset. Vi ble kjempefornøyd med utseendet og støydempingseffekten. Mye bedre enn tapetet vi hadde tenkt å bruke!»

– André Johannessen, Sandefjord

vegg og skyvedør

nattbord

vegg og seng

Hytte i Vinje

I denne hytta er det brukt flere kombinasjoner av strukturbørstet og glatt panel, i ulike profiler og farger. Som avslutning er det brukt spesialproduserte lister med utskæringer og lister beiset i Setergrå.

Familiens hytte fra tidlig syttitallet skulle pusses opp. I tillegg skulle det bygges et tilbygg som var nesten like stort i areal som eksisterende hytte. Dagens krav til kjøkken, bad og store vinduer for å slippe inn lys og utsikt skulle fusjoneres med den opprinnelige enkle stilen.

«Vi valgte å benytte strukturbørstet panel i Setergrå utførelse i alle rom i den nye delen. Kjøkken, bad, soverom og hems fikk dermed et ønsket rustikt uttrykk i fin kontrast til de moderne fasilitetene. I den gamle delen valgte vi å bruke en tradisjonell «skygge skrå» i bred variant. Denne fikk vi levert ferdig beiset i Drivved farge. Setergrå og Drivved går ton-i-ton, fordi Drivved og Setergrå legger seg ulikt på en strukturbørstet og en glatt panel, slik som her. For å få den gamle og nye delen av hytta til å henge ytterligere sammen, benyttet vi en tradisjonell «skygge skrå» i Setergrå farge i alle tak. Vi valgte også å bruke gulv og taklister i Barokk Setergrå. Det gav hele hytta pene og varige overganger og sikret en helhet mellom gammelt og nytt. Det er fascinerende å se hvordan den strukturbørstede panelen endrer uttrykk i det dagslyset erstattes med lamper og stearinlys. Den gir hytta karakter og sjel, selv om hytta nå fremstår som ny.»

– Tone Bente og David Bergene Holm

Bad

kjøkkenbord

Vegg og pute

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.