INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr. 9: Lyst og luftig med lasert panel

Et «pensjonisthus» var det ekteparet Turid og John Lotherington ville ha – og som de på mesterlig vis har skapt seg.

Paret ville ikke flytte i en leilighet slik mange planlegger når de går inn i pensjonistenes rekker. Huset skulle ikke være for stort, det skulle ligge i rolige omgivelser og det skulle ha en passelig stor hage. Først og fremst ville de ha lys og luft!Stue_1000

Etter få måneder på husjakt dukket det opp et prosjekt med potensiale. Innerst i en blindvei og med mye himmel. Slitt og upraktisk, ja, men med muligheter!Stue for_1000Stua var ok, men spisestua hadde fått et lavt tilbygg der de følte de fikk taket i hodet. På loftet var all gammel isolasjon tråkket ned og det var råte og maur i en av sperrene. Under rivingsarbeidet kom det riktignok frem et lite «kunstverk» fra tidligere snekker:)Gamlesnekkerns skriblerier_1000De hadde flere ideer om hvordan vi ville ha det, men de ønsket litt faglig ekspertise for å få til gode løsninger.Turid og John Lotherington kontaktet sivilarkitekt Kjellaug Sandvik Eggen som raskt fant noen løsninger med tanke på planløsningen. Løsninger rundt vindusformater og -plassering, samt utforming av karnappet kom på plass, og da hovedlinjene var trukket arbeidet de videre på egenhånd med detaljering og materialvalg.

Som nybakt pensjonist ble hovedtyngden av det praktiske arbeidet overlatt til «husets herre», John, mens husfruen bidro når tiden tillot.OLYMPUS DIGITAL CAMERAPerioden med svært åpen løsning på toalettet er de glade er forbi:)Apen losning_1000

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var nok av tunge tak under rivingen. Gulvtepper med gammel linoleum under, vegger og himlinger med huntonittplater og rupanel skulle bort. Det skulle etableres nye vindusåpninger og bærebjelker til erstatning for gamle bærevegger, og ikke minst- støpes nye søylefundamenter og monteres nye takbjelker for «det store grepet». Fjerning av loftsbjelkelaget og løfting av himling i stue og spisestue for å få inn lys og luft!Kjokken_1000

Hovedmålet var å få et lyst og luftig hjem.

Taket i karnappet ble løftet, drageren hevet og nye store vinduer og glassdør satt inn. 
Kjøkkenet ble utvidet og de monterte nytt kjøkken med fronter av hvit høyglans. De gamle vinduene ble flyttet til kjøkkenet. Disse gikk helt til taket, så lyset slapp fint inn der også!Stue3_1000 Listfritt_1000Stua fikk lysbeiset eikeparkett med varmekabler, vegger i ferdigbehandlet hvitlasert furu glattpanel, og noen malte gipsplater.

De ønsket seg et listfritt uttrykk, og vegg og himlingspanel ble avsluttet med en skyggefuge. Mot gipsveggene måtte de legge en liten list på grunn av skjevheter i de gamle veggene. Måten de har lagt gulvlisten viser også detaljeringsarbeid av første klasse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAUtgangspunktet var et slitt «husbankhus» fra 1962 med upraktisk rominndeling. Slik prosjektet i dag fremstår er det ikke mulig å forstå i dag.

Fagjuryen syntes dette prosjektet både med tanke på den overordnede planen om å få det lyst og luftig, og med måten de har utnyttet materialene på. Ikke mye «pensjonert» over dette hjemmet, var konklusjonen.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

3 kommentarer

  • Gunnhild Tolleshaug ved

    Stemmer på #9. Gjennomført, lyst og romslig.

    Svar

  • Brit Stangeby ved

    Supert hus å bli pensjonist i ! Lettstelt, lett å vedlikeholde, fine farger.

    Svar

  • Brit Stangeby ved

    Stemmer på #-9

    Supert hus å bli pensjonist i. Lettstelt, praktisk. Fine farger.

    Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.